Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
basket icon
Ny eShop

Bestil online 24/7 og få fri
fragt på ordrer over kr. 500

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

Bürkert - tæt på dig
Office /1
  • Hovedkontor
  • Hovedkvarter
  • Systemhaus
  • Distributor
  • Office
  • Plant
  • Logistikcenter
bürkert
 

AirLINE Quick - pneumatisk montagesystem

Montageflange AirLINE Quick er et fleksibelt, robust og meget kompakt pneumatisk montagesystem til ventilskabe

AirLINE Quick er et fuldt integrerbart fleksibelt, robust og meget kompakt pneumatik-montagesystem til direkte montage af Bürkerts pneumatiksystemer type 8640 og type 8644 AirLINE. Montagesystemet kan monteres direkte i de mest krævende procesanlæg.

Bürkert kombinerer således de velkendte modulære pneumatiksystemer med en montageflange. Montageflangen går under navnet AirLINE Quick adapter. Der er tale om en let, hurtig og sikker måde at montere pneumatikventiler i styretavler, ventiltavler, kontroltavler eller I/O-bokse på. Adapteren monteres som en flange i siden eller bunden af styreskabet, som fortsat er helt tæt.

Alt indeholdt i adapter
Princippet overflødiggør alle interne slanger og fittings samt skotgennemføringer, idet adapteren indeholder alle fittings - både de pneumatiske tilgange, afluftningslyddæmpere samt selve slangetilslutningen ud til procesventilernes aktuator. Alle komponenter sidder i adapteren, og alt er monteret udvendigt. Udvendigt på styreskabet monteres også en stabiliseringsplade, der sikrer, at adapteren sidder stabilt - selv i relativt tyndvæggede tavler. Foruden de velkendte 3/2- og 5/2-vejs ventiler indeholder løsningen også dobbelte 3/2-vejs ventiler. Dette er igen med til at reducere størrelsen af det skab, der er behov for.

Integrerede kontraventiler for sikkerhed og styring
Systemet er monteret med integrerede kontraventiler, der sikrer mod overtryk i pneumatikblokkene ved styring af selv meget store procesventiler. Som en ekstra sikkerhed er der også integreret en Hot Swap kontraventil, der tillader udskiftning af de enkelte pneumatikventiler - uden at skulle afbryde og aflufte hele pneumatiksystemet. Kun den aktuelle pneumatikventil vil midlertidigt være ude af drift.

Hvis der - af sikkerhedsmæssige årsager - skal være en total nedlukning af procesanlægget, sikrer de integrerede kontraventiler, at alle procesventiler lukker hurtigt og simultant.

Montageflangen er en del af tavlesiden
Montagen af flangen reducerer den plads, der skal afsættes til pneumatikblokken ganske væsentligt; den kan nærmest betragtes som en del af tavlesiden. Det giver mulighed for endnu mindre tavler, hvilket ofte ses som en fordel i moderne installationer og procesanlæg.

Forskellige materialemuligheder
Adapteren leveres i rustfrit stål, og når den monteres i et rustfrit stålskab, er alle udvendige flader og fittings ligeledes i rustfrit materiale. Det muliggør installation i processer, hvor der stilles krav til rengøring med desinficerende midler - eller i processer, hvor der er aggressiv atmosfære.Samtidig giver det et robust og sikkert udtryk, der passer til de mange processer, hvor der er fokus på dette. Det er eksempelvis i processer med produktion af farma og fødevarer.

Til opgaver, hvor der ikke stilles helt de samme krav til materialevalg, kan man få en adapter i anodiseret aluminium. Her er alle tilslutningerne i forniklet messing.

Nem montage
Uanset om det er en adapter i rustfrit stål eller i aluminium, er montageprincippet enkelt, fleksibelt og meget kompakt. Og uanset hvilken adapter, der vælges, kan den monteres med Bürkerts pneumatiksystemer type 8640 og 8644 AirLINE.

Læs mere om pneumatiske processystemer og om vores mulighed for at hjælpe dig med procespaneler og ventilskabe, også til EEx-område.

Se/download produktkatalog om type 8640 og 8644 AirLINE Quick

Har du brug for rådgivning eller tekniske spørgsmål? Ring 44 50 75 00 - vi hjælper dig med at finde løsningen

Min sammenligningsliste