Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail

Mediesepareret bælg reguleringsventil til hygiejniske applikationer

Med den nye kompakte bælg reguleringsventil type 2380 kombinerer Bürkert standardfunktioner med kundetilpassede valgmuligheder i ét avanceret ventilkoncept. Den kompakte og hygiejniske bælgventil til neutrale og aggressive medier åbner muligheder for en række anvendelsesområder, herunder innovative modulære løsninger.

Den nye 2-vejs bælgventil fra Bürkert er en pneumatisk aktueret procesventil med membranaktuator. En PTFE-bælg sikrer pålidelig adskillelse mellem mediet og aktuatoren. Ventilen er konstrueret i fuld overensstemmelse med hygiejniske designkrav og er ideel til krævende reguleringsopgaver med små flowmængder, hvortil membranventiler ikke er egnede.

Ventilerne kan anvendes til applikationer inden for fødevare- og drikkevareproduktion, farmaceutiske, biofarmaceutiske samt kosmetiske produkter og specielle kemikalier. Bælgreguleringsventilen kan leveres fra DN6 til DN20, og kan kombineres med sædestørrelser fra 3 til 10 mm. Ventilen har en aktuator med lav intern volumen, der giver et kompakt design og korte responstider for denne ventiltype, og udviser også gode reguleringsegenskaber på grund af et lavfriktionsdesign samt en lineær karakteristik. Korrektionstiden ligger almindeligvis på under et sekund.

Bælgventilen er en nyudvikling i ELEMENT-serien

Bælgreguleringsventilen er en udvidelse af det unikke ELEMENT-system. Ventilen kan i kombination med forskellige positioners og top-units i ELEMENT-serien (type 869x), samt forskellige tilslutningsmuligheder (muffe, klemme og svejseender) og et stort udvalg af huse og blokløsninger sammentsættes til et modulært system med mange anvendelsesmuligheder. Type 2380 er designet til reguleringsopgaver som eksempelvis regulering af gasser i gæringsprocesser og bioreaktorer, samt doseringsopgaver med små flowmængder.

 

ELEMENT-seriens procesventiler og top-units er designet udelukkende med hygiejniske krav for øje, og serien er blevet en industristandard. Designets afrundede ståloverflade, interne luftføring og rengøringsvenlighed (høj IP 65/67-beskyttelse) gør, at ELEMENT-serien overholder alle proceskrav på området, og seriens positioners og top-units er ikke alene holdbare og ufølsomme overfor kemiske rengøringsmiljøer, de er tillige udstyret med en kontrolenhed, som overvåger ventilens funktion, og som kan fungere selvstændigt med en integereret proceskontrolenhed, eller nemt integreres med en PLC-busløsning. En yderligere fordel er, at de kan fås med ATEX-godkendelse til brug i eksplosionsfarlige områder og med flere forskellige hygiejniske godkendelser (FDA, A3 og EHEDG).

Få mere information om bælgreguleringsventil type 2380(datablade/manual):

Type 2380

2/2-vejs foldebælgsreguleringsventil

Type 2380
  • Til neutrale og aggressive medier
  • Medieseparering med PTFE-foldebælg
  • Hygiejnisk design

 

Ventilen indgår i innovativ systemløsning til tank blanketing

Baseret på den nye ventiltype 2380 har Bürkert udviklet en blokløsning til applikationer med flydende medier i tanke som f.eks. fermentering eller lagring, hvor det kan være nødvendigt at forhindre, at mediet reagerer med ilt og andre indtrængende stoffter. Blokløsningen består af en tryksensor, to bælgkontrolventiler og to ELEMENT positioneringsenheder, og udmærker sig også ved at forebygge kontamination, skumdannelse og rengøringsproblemer, der så ofte findes i gæringsanlæg. 

 

Download vores flyer og læs mere om tank blanketing: 

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information?
Ring til vores salgsafdeling på tlf. 44 50 75 00 eller klik her og brug vores kontaktformular

Min sammenligningsliste