Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail
basket icon
Ny eShop

Bestil online 24/7 og få fri
fragt på ordrer over kr. 500

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

@-ikon
Få ny viden

Tilmeld dig E-News og få produktnyheder, tekniske cases og messeindbydelser direkte i din indbakke.

JA TAK

Bürkert - tæt på dig
Office /1
 • Hovedkontor
 • Hovedkvarter
 • Systemhaus
 • Distributor
 • Office
 • Plant
 • Logistikcenter
bürkert
 

Brug af oxygen i industrien og andre brancher

Det er meget vigtigt at vælge de rigtige komponenter til automationsopgaver i driftsprocesser, hvor der gøres brug af oxygen. Få mere at vide om Bürkerts løsninger på området, og hvordan de bidrager til din processikkerhed.

Bürkert-løsninger til brug i processer med oxygen

Har du kendskab til vores program af magnetventiler, proportionalventiler og procesventiler, der kan anvendes sammen med oxygen? Dan dig et overblik her, og kontakt os endelig, hvis du har brug for vejledning til at vælge det produkt, der er mest velegnet til dit anlæg. Du kan også meget nemt bestille i vores eShop:

Men hvorfor er det nødvendigt med specielle løsninger til automationsopgaver med oxygen? Det kan du få mere information om her.

Hvilken rolle spiller ventiler?

En ventil, der løser en automationsopgave i en applikation, kan blive til brændstof alene på grund af sin membran, en lille fjeder eller et filter, hvis der opstår en selvbærende brand ved ventilen. Partikler i gasstrømmen samt en adiabatisk kompression ved en elastomerpakning eller på en forurenet flade kan udløse antændelsen. Forhold, der fremkalder en adiabatisk kompression, er også farlige. Hertil hører lukkede ventiler eller trykregulatorer, som er steder, hvor gassen komprimeres. Også i selve ventilen kan der finde en adiabatisk kompression sted, f.eks. på grund af et ventilsæde, der netop åbner, eller ved udgangen af en delvist åbnet regulator.

Produktion af oxygenventiler sker under ganske bestemte produktionsforhold

Hos Bürkert lægger vi vægt på valget af de rigtige materialer, når vi udvikler ventiler til anvendelse sammen med oxygen, og vi fremstiller ventilerne under overholdelse af meget høje hygiejnestandarder. Alle komponenter med mediekontakt (ikke metalliske tætningsmaterialer, kunststoffer og lim), skal være egnet til anvendelse sammen med oxygen.

Bestemte rengøringsprocedurer og rengøringsmidler i produktionen sikrer, at slutprodukterne er tilstrækkeligt rengjorte og rene til drift med oxygen. Her får du et lille indblik i et af vores "grårum", der kan betegnes som den "femte" renrumsklasse, og hvor der også produceres oxygenventiler:

Ved produktionen af ventiler, der fremstilles til anvendelse sammen med oxygen, opfylder vi følgende betingelser:

 • Rengøring af enkeltdelene: Alle enkeltdele med mediekontakt plasmabehandles før montage.
 • Intern transport og opbevaring: De rensede enkeltdele og komplette enheder afdækkes med folier og transporteres i separate kasser.
 • Montage under grårumsbetingelser: Komponenter med mediekontakt monteres uden brug af olier, fedtstoffer eller silikone. Kun destilleret vand må benyttes som monteringshjælp.
 • Kontrol under grårumsbetingelser: Kontrollen af de færdige enheder foretages på en særlig prøvestand. Ved at sætte sin underskrift eller sit personlige stempel på ordren bekræfter kontrollanten, at forskrifterne er blevet overholdt.
 • Kvalitetssikring: Det indførte kvalitetsstyringssystem i henhold til ISO 9001, som omfatter gennemførelsen af intern audit, er i lige så høj grad en del af kvalitetssikringen som kontrollen af test- og måleudstyr.

Ventilerne får en entydig kode, der viser, at de er egnet til anvendelse sammen med oxygen, og pakkes i en særlig slutemballage.

Godkendelsesdokumenter (producenterklæring)

Arbejdsgruppen "Sicherer Umgang mit Sauerstoff", på dansk "Sikker omgang med oxygen", under Bundesanstalt für Materialforschung und -prüfung (BAM), det tyske forbundskontor for materialeforskning og -afprøvning, udsteder en prøvningsrapport, som danner grundlaget for en Bürkert-producenterklæring. I producenterklæringerne (HEE) er følgende oplysninger indeholdt:

 • Produkter med den variable kode NL02 leveres af Bürkert Werke GmbH fri for olie og fedt og er egnet til anvendelse sammen med oxygen.
 • Disse egenskaber går tabt, hvis der anvendes olie- og fedtholdige medier eller hvis produktet kontamineres udefra.
 • Produkter med den variable kode NL02 kan identificeres ved hjælp af mærkningen på typeskiltet under angivelse af den maksimale temperatur, for eksempel O2: Tmed maks. 60 °C.

Producenterklæringen, dvs. godkendelsen af reaktionsevnen af ikke metalliske materialer, der kommer i kontakt med oxygen, er tilstrækkelig. Godkendelsen af en komplet enhed er som udgangspunkt mulig, men gennemføres i reglen først ved et maksimalt tilladt tryk fra og med 100 bar. Det er kun ved disse høje tryk, at de ikke metalliske materialer (pakninger) afprøves i et konstruktivt miljø.

Vil du gerne vide mere om magnetventiler til oxygen? Kontakt os endelig, vi er klar til at hjælpe dig.

Min sammenligningsliste