Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail
basket icon
Ny eShop

Bestil online 24/7 og få fri
fragt på ordrer over kr. 500

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

@-ikon
Få ny viden

Tilmeld dig E-News og få produktnyheder, tekniske cases og messeindbydelser direkte i din indbakke.

JA TAK

bürkert
 

Vandbehandling med multiCELL controller

Alsidig, enkel i brug og omkostningsbesparende

Proceskontrol har vital betydning ved sikring af vores vandforsyning, og den teknologiske udvikling på området går stærkt. Beskæftiger du dig med design, installation og drift af udstyr til vandbehandling, er det vigtigt at have et godt kendskab til den sidste nye udvikling på området. Vand er en begrænset ressource, og en effektiv kontrol af vand er derfor afgørende for at sikre den fremtidige forsyning og samtidig en nøglefaktor, når der tales om investeringer i industrien. Meget af det vand, vi bruger i hverdagen, er del af et kontinuerligt kredsløb, der bliver behandlet efter brug, så det kan sendes tilbage til naturen. Denne proces er meget afhængig af nøjagtig processtyring, samt måling og opsamling af data for at sikre, at alle lovmæssige standarder bliver overholdt, og at både natur og mennesker bliver beskyttet.

Spildevand
Spildevandsrensning består af flere forskellige trin, herunder for-filtrering, bundfældning, biologisk rensning og filtrering. I indgangen til et renseanlæg løber spildevandet gennem en rist, så papir, træ og andre større genstande, som vil kunne skade anlægget eller blokere rørsystemet, bliver skilt fra. Herefter ledes vandet ind i en forklaringstank, hvor det står stille for, at bundfælde slammet. For at fremme processen tilsættes eksempelvis jernklorid. Ved biologisk rensning fjernes forskellige organiske stoffer, fortrinsvis fosfor og kvælstof. Dette foregår ved, at de mikroorganismer, der er i vandet, skiftevis udsættes for iltholdige og iltfrie forhold, hvorved de skadelige stoffer omdannes og fjernes. Under denne behandling blandes slam og spildevand grundigt for at holde gang i den biologiske proces. Derefter skilles slammet fra vandet i en efterklaringstank. Det nu næsten rene vand passerer derefter typisk et sandfilter inden udledning i naturen, og om nødvendigt kan der i filteret tilsættes kemikalier for at fjerne den sidste rest af fosfor. Processen med tilsætning af kemikalier, skal kontrolleres og måles nøje, og overvågningsdata gemmes som dokumentation for, at kvaliteten af det rensede vand overholder de lovmæssige krav.

Drikkevand
Drikkevand bliver i Danmark fremstillet af grundvand, som i princippet er drikkeklart efter en "normal behandling af grundvand". En normal vandbehandling består af en iltning eller luftning, som ud over at tilføre ilt til vandet, fjerner opløste gasser som svovlbrinte, kuldioxid og metan, samt en filtrering, som fjerner jern, mangan og eventuelt ammonium.

Såfremt en normal behandling ikke er tilstrækkelig, kan videregående behandling af forskellig art være nødvendig. Dette kunne eksempelvis være anvendelse af kulfiltre, tilsætning af kemikalier eller desinfektion ved hjælp af UV-lys.

Proceskontrol - alsidig og enkel
Et velegnet produkt til proceskontrol er Bürkerts multiCELL transmitter/controller type 8619, der er ideel til en bred række applikationer i vandbehandling, fordi den både kan anvendes med pH-, ledningsevne- og flowsensorer og til ORP og temperaturmålinger. Den største fordel ved denne controller er dens alsidighed - den er kompatibel med de fleste gængse sensorer - og den har et modulært design, der giver mulighed for nem tilslutning af ekstra hard- og software.

Hver controller kan konfigureres til en række sensorer, og har op til seks præ-konfigurerede I/O-kort og kan dermed klare ethvert signalbehov. multiCELL kan endvidere konfigureres som en datalogger ved brug af det indbyggede SD kort til datalagring. Dette SD kort kan også bruges til at gemme sensor-parametre og måledata, og det giver mulighed for at replicere de samme indstillinger i en anden multiCELL controller. På den måde sikres en præcis overførsel af kontrol- og måleparametre mellem sites.

multiCELL er en flerkanals-controller, der er designet med tanke på både montøren og operatøren. De mange funktioner, og det modulære design gør, at systemet kan tilpasses præcis til kundens behov, og det nemme intuitive brugerinterface kan konfigureres til fire forskellige visninger. Således kan den mest relevante information om en specifik applikation vises, og forskellige brugere kan konfigurere forskellige visninger, afhængig af de informationer, der er relevante i den enkelte applikation.

Et proceskontrol-system med multiCELL kan reducere omkostningerne væsentligt. I mange tilfælde kan et helt styreskab erstattes af en controller med indbygget display. Omkostningerne til et styreskab med separat afskærmning, rack-monteret PLC, I/O, kabling, strømforsyning, HMI etc. kan med fordel erstattes af bare én enkelt multiCELL controller/transmitter. 

Fordelen ved multiCELLs modulære design er, at brugerne kun betaler for de egenskaber, de rent faktisk har brug for. multiCELL er samtidig en standard controller/transmitter, der kan anvendes til mange forskellige applikationer, og derved minimeres såvel lageromkostninger som omkostninger til uddannelse af personale, hvilket bidrager til en betydelig reduktion af de totale omkostninger.

Fjernovervågning, dataopsamling og SMS/e-mail alarmer
Såfremt der er behov for overvågning af et fjernt beliggende site, kan vi tilbyde Bürkerts mySITE løsning. Her gør vi anvendelse af Device Cloud og integrerer software, infrastruktur og udstyr som én service. En hardware- og software-løsning i én og samme pakke. mySITE giver dig mulighed for altid at have procesdata ved hånden, og altid at være opdateret om, hvad der sker i processen - via en internet-browser, på en computer, mobiltelefon, tablet eller smart phone. Systemet gør det muligt at indstille alarmer, som genererer en e-mail eller SMS-tekst med præcis angivelse af procesnavn, værdi, dato og tid, så du til enhver tid har det nødvendige overblik.

Min sammenligningsliste