Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail
basket icon
Ny eShop

Bestil online 24/7 og få fri
fragt på ordrer over kr. 500

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

@-ikon
Få ny viden

Tilmeld dig E-News og få produktnyheder, tekniske cases og messeindbydelser direkte i din indbakke.

JA TAK

bürkert
 

Hvordan fungerer flowmålere med måleteknologien Surface Acoustic Waves?

Den ny måleteknologi Surface Acoustic Waves (SAW) foretager målinger ved hjælp af akustiske overfladebølger, og det er denne målemetode vi har tilpasset til brug i vores innovative FLOWave flowmåler, og som giver væsentlige nye muligheder for flowmåling, selv i krævende hygiejniske processer indenfor lægemiddel- og fødevareindustrien.

Hvad er Surface Acoustic waves?

Surface Acoustic Waves (SAW) blev oprindeligt opdaget i 1885, og der er forsket i deres egenskaber og anvendelsesmuligheder i mange år. Princippet anvendes nu i tilpasset form inden for flere forskellige teknologiske områder. Surface acoustic waves opstår også naturligt, f.eks. ved seismisk aktivitet.

Vi har anvendt egenskaberne fra Surface Acoustic Waves til en patenteret teknologi, der bruges i FLOWave til in-line flowmåling af væsker. Med denne teknologi er der ikke behov for sensorelementer i målerøret, som mediet strømmer igennem, og derfor er FLOWave særdeles velegnet til applikationer med høje krav til hygiejne og rengøringsvenlighed. 

Flowmåleudstyr har ofte en eller flere begrænsninger i visse applikationer. De hidtil kendte flowmålemetoder benytter sædvanligvis sensorelementer eller bevægelige dele i selve målerøret, hvor de er i kontakt med mediet, hvilket kan begrænse flowet og effektiviteten processen, men det er ikke tilfældet når måling sker ved hjælp af Surface Acoustic Waves.

Hvordan fungerer Surface Acoustic Waves sensorer?

FLOWave’s funktion omfatter inter-digitale konvertere, som stimuleres af et elektrisk signal og genererer Surface Acoustic Waves. Flowmåleren fungerer kort fortalt ved, at en transducer på ydersiden af røret sender akustiske overfladebølger i frekvensen 15 MHz igennem væsken. Alt afhængig af væskens vægtfylde, vil disse overfladebølger blive reflekteret mellem rørets to sider med forskellige vinkler. Tre yderligere transducere på hver side af røret opfanger signalet 15-30 gange i sekundet, hvorefter nogle algoritmer beregner inputtet og giver et præcist billede af flowet.

 

Hvilke applikationer kan med fordel anvende måleudstyr med Surface Acoustic Waves?

Flowmåleren FLOWave med målemetoden Surface Acoustic Waves er specielt velegnet til hygiejniske applikationer og måling af flow i væsker med lav ledningsevne. Den seneste udvikling af software til FLOWave åbner op for en bred række opgaver, f.eks. måling af væskens densistet samt bobler og faste stoffer i mediet. Dermed kan den bruges i bryggerier, til tyktflydende medier som lim, eller skumdannelse, der opstår omkring olie.  Med denne måleteknologi vil der være mulighed for at lave analyser, som hidtil ikke har kunnet gennemføres.

Fordele ved Surface Acoustic Waves

Der er mange fordele ved Surface Acoustic Waves. Teknologien gør, at FLOWave ikke har nogen dele i målerøret, og det betyder:

  • Intet tryktab
  • Ingen lækageproblemer
  • Ingen dødvolumen
  • Ingen dele, der skal udskiftes/serviceres
  • Større uafhængighed af mediet

Flowmåling med FLOWave, er uafhængig af flowretningen, og den kan også bruges til væsker uden ledningsevne.  FLOWave har en lav vægt, er meget kompakt, og har minimale energiomkostninger, hvilket gør den nem at installere under trange pladsforhold, samtidig med, at den øger effektiviteten i processen og er omkostningsbesparende i drift. 

Se her, hvordan FLOWave forbedrer produktiviteten og skaber optimale procesløsninger.

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information?
Ring til vores salgsafdeling på telefon 44 50 75 00, eller klik her og brug vores kontaktformular

Min sammenligningsliste