Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail
basket icon
Fordele i eShop

Spar ekspeditionsgebyr
og få 50% rabat på fragtprisen

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

@-ikon
Få ny viden

Tilmeld dig E-News og få produktnyheder, tekniske cases og messeindbydelser direkte i din indbakke.

JA TAK

Måling af jernindhold i drikkevand har aldrig været enklere

Danmark er et land med meget vand. At kunne fremstille rent drikkevand er dog langt fra en selvfølge – især fordi højt jernindhold er et voksende problem. Med Bürkerts analysesystem til måling af jernindhold spares tid samtidig med, at man sikrer den bedst tænkelige kvalitet på drikkevandet. 

Når råvand fra kilder, som indeholder jern skal bruges til drikkevand eller produktion af fødevarer, stilles der ekstremt høje krav til produktionsprocessen, og en af de grundlæggende elementer er kontrol af jernindholdet i vandet. For meget jern giver misfarvet vand og en forringet smag. 

Rent vand er ingen selvfølge. Ikke engang i Danmark, hvor vi ellers har stor tilgang til vand. Klimaforandringerne har også en negativ effekt på råvandskvaliteten. Vandværkerne har i dag en udfordring med at opfylde markedets krav til drikkevandskvaliteten, og en af udfordringerne ved drikkevandsproduktion er netop højt jernindhold i vandet. Bürkert har derfor udviklet forskellige systemer og automationsløsninger, der kan hjælpe vandværker og fødevareproducenter med at løse udfordringen.

Øget processikkerhed og reduktion af omkostninger

For at kunne leve op til de strenge krav til vandkvaliteten er kontinuerlig overvågning, kontrol og dokumentation af vandkvaliteten af den største vigtighed. Hvis grænseværdier overskrides, er det vigtigt, at der hurtigt gribes ind og iværksættes forholdsregler, hvilket ved konventionelle løsninger fører til høje omkostninger, fordi personalet oftest tager manuelle prøver af vandet med henblik på kvalitetskontrol på laboratorium. 

Ressourcerne til kvalitetskontrollen varierer afhængig af vandkvaliteten og antallet af målepunkter, men jo flere målepunkter, des mere tid og personale kræves. Det præcise tidsforbrug til manuel måling af jern varierer, men der går uden tvivl megen tid med dette, men ved at bruge Bürkerts online system til vandanalyse foregår kontrollen automatisk. Derved sparer personaleressourcer og tid. 

Er der problemer med jernholdigt vand, er det også vigtigt at fokusere på iltningsprocessen, og der kan Bürkert hjælpe med at oxidere jernet i råvandet og frigøre det, så det nemmere kan filtreres fra i processen.

Forebygger sedimentering og giver også andre fordele

For høj koncentration af jern i vandet kan også forårsage langvarig sedimentering af jernpartikler i rør og ventiler, hvilket medfører en rødlig misfarvning af vandet for slutbrugeren. Ved hjælp af den rette type af analyse kan du hurtigt opdage forhøjet indhold af jern i dit procesvand, overvåge processen og gribe ind med forholdsregler i tide. 

Et for højt indhold af jern har indvirkning på rørsystemet og vandrørene tager skade. De angribes, ruster og belægges med aflejringer, så gennemløbet i røret bliver mindre og ofte kun har størrelse som en blyant, Foruden den ringere flow af vand, løsner der sig rust ud i rørsystemet. 

Højt indhold af jern giver problemer helt ude i de private hjem. Det sætter aflejringer i filtre, ventiler og regulatorer og giver dårligere funktion. Det kan give misfarvning både i brusere, håndvaske og toiletter og sågar på nyvasket tøj.

Spar tid og ressourcer til manuelle prøver

Bürkerts system kan sammenlignes med et lille, ubemandet laboratorium, som kan gennemføre tusinder af tests, før det skal efterses og have påfyldt kemikalier. Laboratoriet er tilgængeligt for prøvetagning døgnet rundt, hele året. Prøvetagning kræver ikke personal og kan aflæses på afstand.

Nogle kunder er startet med at foretage målinger så ofte som hver time for at optimere deres anlæg. Når processen er optimeret, er der ikke behov for at teste så hyppigt, og kunderne kan reducerer antallet af prøvetagninger og overgå til overvågning i stedet. Bürkerts system gør en forskel ved at være konstant tilgængeligt for prøvetagning - uden medvirken af personale. 

 

Vil du gerne vide mere?

Brugervenlig analyse til kontrol af jernindholdet i vandBrugervenlig analyse til kontrol af jernindholdet i vand

Hvis du bruger grundvand til udvinding af drikkevand eller produktion af fødevarer, er en vandanalyse af jernindholdet et vigtigt aspekt. Et for højt jernindhold i drikkevandet og til fødevareproduktionen fører nemlig til uklarheder og misfarvninger samtidig med det kan påvirke smagen.

Læs mere om, hvordan et Bürkert online-analysesystem med jernsensor kan hjælpe dig med at kontrollere jernindholdet i dit råvand på en nem og brugervenlig måde.

 

 

Kontakt os og hør mere om analysesystemet!