Del link per e-mail
Ikke alle obligatoriske felter er udfyldt.
send e-mail
basket icon
Fordele i eShop

Spar ekspeditionsgebyr
og få 50% rabat på fragtprisen

Få nemt overblik over priser,
betingelser, leveringstid og
lagerstatus.

Ja tak - opret login

@-ikon
Få ny viden

Tilmeld dig E-News og få produktnyheder, tekniske cases og messeindbydelser direkte i din indbakke.

JA TAK

Nye aktuatorer af rustfrit stål til skråsædeventiler og membranventiler

Bürkert udvider programmet af procesventiler med to aktuatorer af rustfrit stål, fremstillet specielt til barske hygiejniske procesmiljøer. 

Processtyringsudstyr til hygiejniske applikationer står overfor store udfordringer, specielt i relation til rengøringsprocesser, både for ventilens indre og eksterne overflader. De barske driftsbetingelser med kemikalier og høje temperaturer,  der bruges for at opretholde hygiejniske betingelser i produktionsanlægget, gør rustfrit stål til det bredest anvendelige materiale til systemer med væskeregulering, og de nye ventilaktuatorer er fremstillet og testet, så de kan arbejde effektivt i dette miljø.

Typenumrene er 2060 og 2063, og de er designet til at styre hhv. skråsæde- og membranventiler. De kompleterer også produktprogrammet for systemer, der bruger centraliseret automation med ventiløer som type 8640 og 8644.

Fordele ved de nye aktuatorer af rustfrit stål

For begge aktuatorer gælder det, at de eksterne overflader er fremstillet af glat lasersvejset rustfrit stål, der er resistent overfor fugtighed, rengøringsmidler og rengøringsprocesser med højt tryk og høj temperatur. Med et gevind i udgangen til afblæsning kan aktuatoren beskyttes med et filter eller en anden luftslange, således ingen væsker eller partikler fra det omgivende miljø kan komme ind i aktuatoren og skabe kontamination, beskadigelse eller korrosion.

 

Anvendelsesmuligheder

Aktuatorerne har robuste interne komponenter og ventilsæde med selvjusterende pakning for optimal tæthed og alle medieberørte dele er i overensstemmelse med EG 1935/2004. og med et design i rustfrit stål med glatte overflader er aktuatorerne velegnede til opgaver i farma- og biofarma-applikationer samt til opgaver indenfor kosmetik og føde- og drikkevareindustrien.

Skråsædeventil type 2060 kan bruges med de samme ventilhuse som type 2000 og 2100 og kan bruges i medietemperaturer op til 185°C og fås i aktuatorstørrelserne 50 mm, 70 mm, 90 mm og 130 mm til rørdiametre mellem DN 15 og DN 65. Membranventil type 2063 er kompatibel med standardprogrammet af membraner (f.eks. af  PTFE og EPDM),  såvel med smedede, støbte eller tube valve body 3G ventilhuse samt T-ventiler og blokventiler op til DN 50.

I kombination med et Bürkert ventilskab kan disse aktuatorer og de tilhørende reguleringsventiler integreres i de krævende procesmiljøer, der findes i den hygiejniske sektor så som bio-farmaceutika, bryggerier og anlæg til produktion af fødevarer. Membranventilerne kan anvendes med Bürkerts nye tube valve body, der har en fantastisk  overfladefinish og er ekstremt rengøringsvenlig med certificering fra EHEDG (European Hygienic Engineering & Desigb Group (gruppe EHEDG).

Type 2060

Pneumatisk betjent 2/2-vejs skråsædeventil med aktuator i rustfrit stål

Type 2060
  • Strømlinet hus i rustfrit stål med forskellige ledningstilslutninger
  • Maksimal levetid på grund af pålidelige komponenter
  • Aktuator i rustfrit stål egnet til krævende omgivelser
  • Der fås et modulopbygget tilbehørsprogram med slagbegrænsning og tilbagemelder

Type 2063

2/2-vejs membranventil med pneumatisk aktuator i rustfrit stål (type INOX)

Type 2063
  • Ventilhuset og membranen fås i forskellige materialer og varianter.
  • Produktberørte overflader fra Ra ≤ 0,38 µm til 1,6 µm (valgfrit elektropolerede)
  • Fås i alle almindelige tilslutningsstørrelser og -varianter
 

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere information?
Ring til vores salgsafdeling på tlf. 44 50 75 00 eller klik her og brug vores kontaktformular