Du bruger en forældet browser. Med denne løsning kan vi desværre ikke garantere, at vores webside kan anvendes fejlfrit. Ofte giver brug af forældede browsere desuden lavere hastighed og sikkerhedsproblemer. Vi anbefaler, at du installerer en ny version eller en anden browser for at få adgang til alle funktioner på vores webside.
Compliance, integritet og forretningsetik er en del af Bürkert-kulturen og er afgørende for, hvordan vi handler som virksomhed. Læs mere herom i vores adfærdskodeks (Code of Conduct).
Code of Conduct (CoC) (adfærdskodeks)
Bürkert påtager sig sit samfundsmæssige ansvar ud fra retningslinjerne i den Code of Conduct, som ZVEI og VDMA har udarbejdet sammen. Med afsæt i best practice har disse to tyske forbund i fællesskab med deres medlemmer skabt en Code of Conduct for etisk forretningsadfærd. Code of Conduct er blevet en integreret del af vores værdiorienterede forretningsadfærd. Vi forventer af vores leverandører, at de overholder og tolker principperne i kodeksen som en grundlæggende aftalemæssig forpligtelse i vores forretningsforhold.
Du finder indholdet (på 12 forskellige sprog) på VDMA’s webside. Hvis du ikke kan hente dokumentet via linket, bedes du henvende dig til din kontaktperson hos Bürkert.
Vi hilser enhver lejlighed til at forbedre os velkommen og tager derfor gerne imod dine oplysninger.
Menneskerettighedsstrategi
Bürkert forpligter sig til at overholde menneskerettighederne som en del af virksomhedens pligt til at udvise omhu1. Herved forstår vi også en pligt til at udvise miljømæssig omhu. Denne pligt til som virksomhed at udvise omhu er fastholdt i vores Code of Conduct, der fastlægger vores forventninger til vores medarbejdere og vores leverandører.
1 Den tyske lov om forsyningskædens due diligence-pligt (Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz) er først bindende for Bürkert-koncernen fra og med 2024.
Bürkert har udarbejdet og prioriteret følgende forpligtelser til at udvise menneskeretlig og miljømæssig omhu, der tages op til revision mindst én gang om året inden for rammerne af en risikoanalyse:
Forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse
Produktionsbetinget miljøforurening
Sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen
Dette er områder, hvor risiciene under hensyntagen til vores virksomheds virke og aktiviteter vurderes til at være større i forhold til andre områder.
De forskellige og dynamiske risici ved mulige forsømmelser af pligten til at udvise omhu i vores virksomhedsmiljø modarbejder vi forebyggende gennem en risikobaseret tilgang, både inden for vores eget virkeområde og i vores leverandørnetværk.
I den forbindelse har vi nedsat et multidisciplinært team til at analysere vores forretningsaktiviteter og vores forretningsforbindelser med henblik på at identificere potentielle risici og faktiske forsømmelser af menneskeretlige og miljømæssige forpligtelser. Til dette formål benytter vi os af internationalt anerkendte indekser for emnemæssige landerisici (for eksempel Human Rights Index (menneskerettighedsindeks)), eksisterende certificeringer (eksempelvis ISO 14001), erklæringer (Code of Conduct), eventuelt den respektive leverandørs branche, betydningen for vores ydelser og vores arbejde inden for virkeområdet samt opnåede omsætninger.
Alt efter resultatet af analysen skal der eventuelt foretages yderligere kontrolskridt med henblik på risikovurderingen og træffes fornødne tiltag.
Bürkert har til hensigt kun at etablere eller samarbejde med forretningsforbindelser, der opfylder kravene i vores Code of Conduct. Som følge af en generel risikovurdering kræver vi om nødvendigt, at de underskriver en forpligtende aftale og at der igangsættes en grundig, intern kontrolproces.
Umiddelbare underleverandører, det vil sige leverandører, hvis leverancer er nødvendige til fremstillingen af Bürkert-produkter eller for at Bürkert kan levere eller forbruge den respektive tjenesteydelse, forpligtes til at udvise menneskeretlig og miljømæssig omhu.
Bürkert vurderer sine umiddelbare underleverandørers og det internationale produktionsforbunds overholdelse af pligten til menneskeretlig og miljømæssig omhu på konkret foranledning eller med afsæt i en risikovurdering og integrerer fremover denne vurdering i et overordnet compliancestyringssystem. Derudover foretager vi systembaserede kontrolundersøgelser inden for rammerne af vores eksportkontroller.
P.t. fokuserer vi blandt andet på en risikobaseret kontrol af vores nuværende umiddelbare leverandører i et hensigtsmæssigt omfang. Herefter foretager vi som det første en overordnet abstrakt prioritering af leverandørerne, så vi med afsæt i de tilgængelige ressourcer og risikopotentialet efterfølgende kan foretage en nærmere vurdering af de umiddelbare leverandører og træffe de nødvendige tiltag.
For at kunne yde en professionel hjælp til alle vores lokaliteter verden over til at drive handel i overensstemmelse med de gældende love og regler skal der på koncernniveau etableres en styrket governance-struktur inden for områderne (governance-)risikostyring og compliancestyring samt procesrisikostyring. Implementeringen foretages risikobaseret og effektivitetsorienteret af direktionen i de respektive datterselskaber rundt om i landene, under overholdelse af den respektive nationale lovgivning.
Med afsæt i den ovennævnte risikovurdering træffes forebyggende tiltag, der både kan omfatte interne efterkontroller, leverandørsamtaler og tillægserklæringer samt eventuelt inspektioner og audit, tilpasninger af kontrakten eller en afbrydelse af forretningsforbindelsen.
I tilfælde, hvor vi informeres om overtrædelser i leverandørnetværket, arbejdes hen imod at bringe overtrædelserne til ophør, og hvis dette ikke med rimelighed er muligt, afsluttes forretningsforholdet. Som udgangspunkt gælder det dog om at gøre forretningspartnerne i stand til at leve op til kravene i Code of Conduct eller som minimum at overholde pligten til at udvise menneskeretlig og miljømæssig omhu.
På områder, hvor den nationale lovgivning indskrænker muligheden for at implementere internationale aftaler inden for vores eget virkeområde eller i leverandørnetværket, udvikler vi en innovativ tilgang for at kunne overholde de principper, som den internationalt anerkendte standard foreskriver.
Vi implementerer forebyggende tiltag i en hensigtsmæssig grad inden for vores virkeområde.
Effekten af disse forebyggende tiltag kontrolleres en gang om året samt på konkret foranledning, hvis vi har en forventning om en betydelig forandring eller en betydelig forværring af risikosituationen, enten inden for vores eget virkeområde eller hos en af vores umiddelbare underleverandører, for eksempel i forbindelse med indførelsen af nye produkter, nye projekter eller et nyt forretningsområde. Vi tilpasser om nødvendigt tiltagene med det samme og indarbejder den erkendelse, som vi har opnået ved behandlingen af oplysninger fra whistleblowere.
Bürkert tilskynder sine medarbejdere til ikke at tolerere nogen som helst form for forkert adfærd. På den baggrund er der blevet skabt forskellige kanaler, som kan benyttes til at indberette en eventuelt forkert adfærd. Hvis det ikke er muligt at indberette en forkert adfærd i en direkte samtale med den overordnede/forretningsføreren, kan der benyttes en anden intern indberetningsmulighed, som er en indberetning til compliance-afdelingen (firmaadvokaten). Eventuelt kan adfærden også indberettes til en af de oplyste institutioner (ombudsperson).
Desuden kan enhver berørt person indberette en overtrædelse til Human Rights Office (menneskerettighedskontoret) eller til koncernens kontor for compliance (koncernkontoret for compliance) her.
Samtidig etableres en verdensomspændende, flersproget whistleblowerordning, der vil være tilgængelig både for alle Bürkerts medarbejdere og for eksterne interesseparter (f.eks. berørte personer). Således vil det også være muligt at indberette oplysninger om menneskerettighedskrænkelser og få behandlet indberetningerne i overensstemmelse med lovens regler herom.
Efter at have bekræftet modtagelsen af indberetningen om en relevant overtrædelse eller mistanke herom foretages der som det første en intern vurdering af den potentielle alvorlighed af mistanken/indberetningen og efterfølgende en fortrolig, systematisk og hensigtsmæssig bearbejdning af forløbet, hvor begge sider beskyttes i tilstrækkelig grad og hvor der tages hensyn til eventuelle andre interesseparters rettigheder.
Personerne, som virksomheden har betroet sagen, handler upartisk og er frem for alt uafhængige og ikke bundet af anvisninger. De er naturligvis underlagt tavshedspligt.
Rapporteringen om opfyldelsen af vores menneskeretlige og miljømæssige forpligtelser sker internt og direkte til vores øverste ledelsesorgan samt til de organer, som vi ifølge loven skal rapportere til:
Om og i givet fald hvilke menneskeretlige og milømæssige risici virksomheden har identificeret.
Hvilke tiltag virksomheden har truffet for at opfylde sine menneskeretlige og miljømæssige forpligtelser.
Hvilke tiltag virksomheden har truffet på baggrund af indberetninger.
Hvordan virksomheden vurderer virkningen og effektiviteten af tiltagene.
Hvilken konklusion virksomheden på baggrund af sin vurdering drager med henblik på fremtidige tiltag.
Bürkert opretter et multidisciplinært Human Rights Office. Vores Human Rights Office kan kontaktes direkte via følgende e-mailadresse: human.rights@burkert.com.
Ansvarlig for omsætningen og overholdelsen af denne erklæring er på koncernniveau bestyrelsen under ledelse af CEO’en og i de enkelte virksomheder den respektive direktion.
Bürkert-indberetningskanal
Vi hilser enhver lejlighed til at forbedre os velkommen og tager derfor gerne imod dine oplysninger. Hvis du ønsker at informere os om en forkert adfærd eller overtrædelser af vores Code of Conduct, herunder også af vores menneskerettighedsstrategi, kan du gøre det her. Vi behandler dine oplysninger fortroligt og, hvis du ønsker det, også anonymt. Du har i den forbindelse følgende indberetningsmuligheder: